Nieuwe Dispuutsouders!

08 – 01- 2023, te Eindhoven

Na Pa en Ma Keunen heeft ons dispuut jaren geen dispuutsouders meer gehad. Pa en Ma waren erg waardevol voor de meisjes van dispuut Iknoria. Hoewel wij hun nooit zullen vergeten, was er behoefte aan een nieuw stel ouders in Eindhoven. Zo kunnen onze meisjes altijd terecht als hun eigen ouders ver van huis zijn. Femke Harten (N58) en haar man Arjen zijn sinds 8 Januari de nieuwe dispuutsouders van ons mooie dispuut geworden! Wij zijn super blij met hun en hopen op nog vele jaren van connectie.  

Lustrumactiviteit: VVVtjes dag

12 – 11- 2021, te Eindhoven

Tijdens NTF I hebben wij onze VVVtjes uitgenodigd en ontvangen in Eindhoven. De VVVtjes Cie had een tour des maisons geregeld met de thema’s : Apres Ski, Guatamala en Sorority. Zo hebben wij met onze VVVtjes Hamerschlagen en Beerpong gespeeld en Cocktails gemaakt. Na een heerlijke lasagne waarvoor alle ovenschalen in Eindhoven gebruikt zijn en ovens van de buren ingeschakeld moesten worden, hebben wij onze VVVjes meegenomen naar de Ballenbak! Hier hebben wij lekker met zijn allen gefeest om vervolgens te genieten van een afterparty bij onze vriendjes van Abio Genesis. De volgende ochtend hebben wij met zijn allen brak ontbeten in de woonkamer. Heerlijke avond en leuk om elkaars vriendinnetjes en vrienden van thuis te ontmoeten! 

Noor bij Inmotion

01 -08 – 2021, te Eindhoven

Voor het tweede studiejaar op rij wordt Iknoria vertegenwoordigd binnen studententeam InMotion door onze eigen Noor. Zij zal hier parttime HR ondersteunen en deel zijn van het Marketing team. InMotion is bezig om laden zo snel en makkelijk te maken als tanken. Ze noemen het ‘Electric Refueling’.

Geen kop koffie terwijl de auto nog moet opladen wanneer je hier geen zin in hebt. Geen we moeten toch stoppen om te rusten, want de batterij is leeg. Gewoon je elektrische auto ‘tanken’, oftewel opladen en meteen de weg weer kunnen vervolgen.

Het is een uitdaging die niet moet worden onderschat. Technologisch gezien is het een heel complex concept. InMotion zal de mogelijkheden van Electric Refueling laten zien door mee te doen aan de 24 uur van Le Mans in the Garage 56 met een zelfgemaakte, volledig elektrische endurance raceauto in 2023.

Noor zet samen met het Marketing Team InMotion meer op de kaart, zowel online als offline. Daarnaast past zij haar kennis van de studie Human Resource Management toe, door middel van samen te werken met de fulltimer die verantwoordelijk is voor HR. Zo zal er in het najaar van 2022 weer een geheel nieuw team klaar staan!

Merel bij UniPartners

01- 08 – 2021, te Eindhoven

Afgelopen september ben ik begonnen met een bestuursjaar bij UniPartners Nederland, waarbij ik de functie van marketing manager bekleed. UniPartners is een student consultancy bureau die studenten koppelt aan bedrijven op projectbasis. Op die manier kunnen studenten kennis maken met het bedrijfsleven en praktijkervaring op doen. Voor bedrijven biedt het de mogelijkheid om studenten met academische kennis uitdagingen op te laten pakken. 

UniPartners Nederland is het overkoepelende orgaan van de 12 UniPartners vestigingen. Als marketing manager ben ik daarom vooral bezig met de landelijke promotie van de naam UniPartners. Een aantal keer per jaar reizen alle marketing managers van de UniPartners vestigingen af naar Utrecht om hierover te vergaderen. Deze vergaderingen sluiten we natuurlijk af met een gezellige borrel! Want naast hard werken staat dit jaar ook in het teken van gezelligheid! Zo hebben we ook meerdere activiteiten samen met het gehele netwerk die altijd worden afgesloten met een leuke activiteit. Zo zijn we laatst na een dag vol leerzame trainingen met z’n allen gaan poulen en hebben we overnacht in Rotterdam.

Romaine in Team SOLID TU/e

01 – 08 – 2021, te Eindhoven

Ook dit studiejaar wordt Iknoria vertegenwoordigd binnen Team SOLID door onze eigen Romaine. Zij zal hier parttime het Finance en Marketing team versterken. Team SOLID werkt aan het ontwikkelen van technologie om ijzer als duurzame energiedrager te gebruiken. 

Na het bewijzen dat de verbranding van ijzer poeder een succesvolle en duurzame manier is om energie te genereren. Zal Team SOLID vanaf dit jaar zich voornamelijk bezig houden met een nieuwe duurzame manier om energie te genereren. Ditmaal doormiddel van het gebruik van ijzer als opslag medium voor het vrij maken van waterstof uit stoom. Hierbij kan de vrijgemaakte waterstof gebruikt worden als duurzame energie. 

Romaine zal zich hierbij focussen op het financieren van de lopende en het nieuwe project en daarnaast bijdrage de beoogde imago verandering van het team door de nieuwe richting die Team SOLID is ingeslagen. Ook zal het nieuwe project op de kaart gezet moeten worden en is het doel om dit jaar een proof of concent evenement neer te zetten.

Lustrum VIII: Tegendraads

03 – 07 – 2021, te Eindhoven

Wij hebben met een knallend openingsfeest ons lustrumjaar geopend en het thema bekend gemaakt; Tegendraads. De meisjes van Iknoria hebben genoten van een tegendraads diner, waar de toetjes het voorgerecht waren en andersom. De rest van ons lustrumjaar staat vol met activiteiten waarin wij ons mooie dispuut haar verjaring gaan vieren. We kijken er naar uit! 

Puck bij SensUs TU/e

01- 08- 2020, te Eindhoven

SensUs is een studententeam dat een biosensorcompetitie organiseert in september waar studenten van over de hele wereld aan meedoen. Zij ontwikkelen dan een biosensor voor een bepaalde ziekte, die elk jaar verschilt. Afgelopen jaar was het thema Influenza. Binnen de organisatie was ik verantwoordelijk voor PR met drie andere meiden. Veel creatieve brainstormsessies, artikelen schrijven en de social media bijhouden. Met een mooie afsluiter van ons jaar aan einde van de zomer: het evenement zelf met het testen van de biosensoren, interessante lezingen en de prijsuitreiking.

Sofie in Team SOLID TU/e

23 – 12 – 2020, te Eindhoven

Binnen Team SOLID straalt Sofie dit studiejaar in de rol van Marketing Manager. Team SOLID richt zich op een nieuwe vorm van duurzame energie, waarbij ijzerpoeder energie neutraal wordt verbrand. 

Gedurende de eerste maanden werkte Sofie hard aan het organiseren van een demonstratie bij Bavaria. In samenwerking met het Metal Power Consortium en Swinkels Family Brewers is op 29-10-2020 ‘s werelds eerste industrieel toepasbare ijzerbrandstof installatie gepresenteerd! 

Tijdens de livestream liet Sofie met Team SOLID zien hoe een biertje compleet CO2-vrij kan worden gebrouwen door middel van ijzerbrandstof. Deze innovatieve techniek is duurzaam, circulair en een veilige toepassing voor de toekomst. Wil je meer weten?

Pam straalt in Solar Team TU/e

10 – 08 – 2019, te Eindhoven

Na een jaarlang keihard werken zal onze Pam half augustus afreizen naar Australië om daar aan de hele wereld te bewijzen dat er een nieuw tijdperk is aangebroken voor de zonne-auto.

Pam en haar solar team zullen met Stella Era 1500 km door de woestijn afreizen. Maar dat is niet alles.. Zo is Stella Era niet alleen zelf vol met zonne-energie, het is ook nog eens een laadpaal op wielen voor alle andere, elektrische auto’s! Wil je hier meer over weten?